Renovatie regionaal gastransportnetwerk (GNIP)

Renovatie regionaal gastransportnetwerk (GNIP)
Client:   Denys NV
Location:   Diversen
Contract value:  
Start date:   15-11-2013 
End date:    

Description:

Het Gasunie Network Improvement Program (GNIP) is een grootschalig onderhoudsprogramma dat vanuit de Gasunie is opgezet.

Het doel van het programma is het waarborgen van een langdurige leveringszekerheid. Het werk bestaat uit het vervangen van afsluiter- en leidingsschema's en ander materiaal van meet- en regelstations en gasontvangststations. Het merendeel van dit traject ligt tussen Monster en Rijswijk en de regio Gouda Waddinxveen. In sommige gevallen is het plaatsen van damwand hierbij een vereiste.

Zo maakte HAB voor Denys NV uit België op verscheidene locaties damwandconstructies eventueel met afstempelingsconstructies. In enkele gevallen een secuur werkje. Zo moesten sommigen damwanden op zeer geringe afstand van aanwezige leidingen/kabels worden gezet. Hierbij werd door middel van innoverende lokalisatie middelen de op diepte liggende bekabeling gemarkeerd.

In sommige gevallen waren locaties moeilijk te bereiken en moesten aanvullende voorzieningen worden getroffen om het materiaal/materieel op de locatie te krijgen. Denk hierbij aan extra werkwegen en overkluizingen door middel van schotten. Enkele locaties lagen letterlijk in de achtertuinen van bewoners of bedrijven.

Voor dit grote project werkte HAB onder meer in Rijswijk, Wateringen, Gouda Waddinxveen, Honselersdijk en Den Haag. Een mooi traject voor een mooi project!